Marea Britanie: Guvernul ar putea adopta un plan de redresare în toamnă (Hammond)

Marea Britanie ar pute adopta în toamnă un plan de redresare pentru a limita deteriorarea accentuată a economiei britanice din cauza Brexitului, a anunțat noul său ministru de finanțe, Philip Hammond, care a apreciat că o „doză de incertitudine” va persista „până la final” în negocierile dintre Londra și UE, relatează AFP.

„Avem opțiunea unui răspuns bugetar, ceea ce vom face după calendarul nostru, în jurul ‘discursului din toamnă'”, rectificarea de buget prezentată de guvern, a explicat duminică Philip Hammond.

Statisticile disponibile la acel moment vor permite Londrei „să ajungă la concluziile potrivite privind necesitatea unui plan de redresare bugetară”, a adăugat responsabilul citat, numit recent în post de noul prim-ministru Theresa May.

El s-a ferit totuși să prezinte detalii privind forma pe care ar putea-o lua aceste măsuri de creștere a cheltuielilor publice.

„Un nou cadru bugetar” va fi în orice caz dezvăluit în această toamnă „pentru a le aduce claritate investitorilor”, a insistat Hammond.

101721461-Philip_Hammond.1910x1000

El a făcut aceste declarații în fața jurnaliștilor la Chengdu, la finalul unei reuniuni de două zile a miniștrilor de finanțe și guvernatorilor băncilor centrale din țările G-20, summit marcat de riscurile asociate Brexitului.

Această evocare a unui plan de redresare bugetară al Londrei intervine în contextul în care mai multe informații alarmante au fost publicate privind consecințele Brexitului.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/24/marea-britanie-guvernul-ar-putea-adopta-un-plan-de-redresare-in-toamna-hammond–13-59-48

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.