România participă la Târgul Internaţional de Vinuri de la Londra, 2014

In perioada 2-4 iunie 2014, România participă cu un pavilion naţional la târgul internaţional de vinuri “London International Wine Fair 2014”. Participarea la acest eveniment este organizată de catre Ministerul Economiei, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) şi cu sprijinul Biroului de Promovare Comercial – Economic din cadrul Ambasadei României la Londra (BPCE Londra).

Sub brandul “Wines of Romania”, au expus, pe o suprafata de 90 mp, 12 firme romanesti: SC Agricola Stirbey Srl, Alcovin Srl, AMB Wine Company Srl, Crama Ceptura Srl, Domeniile Sahateni Srl, Domeniul Coroanei Segarcea Srl, Halewood Wines Srl, Jidvei Srl,  Mera Com International Srl, Senator Prod Impex Srl, Viticola Corcova Srl si Wine Princess Srl.

In prima zi a expozitiei, pavilionul national al Romaniei a fost vizitat de Dr Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britaniei si Irlandei de Nord, care a  discutat cu reprezentantii firmelor romanesti despre capacitatile de productie, politica de promovare si export si specificul pietei Marii Britanii.

La cea de-a 34-a editie a expozitiei au fost prezente firme din 33 de tari, cu 700 de standuri. Un numar de 17 tari au expus in pavilioane nationale. Exportul romanesc de vinuri si bauturi alcoolice in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a inregistrat un volum de 5,52 milioane euro in anul 2013, reprezentand o crestere de 50,3% fata de anul anterior, ritmul de majorare mentinandu-se si in primele doua luni ale anului 2014 (+60,2% fata de 2 luni 2013).

sursa :

România participă la Târgul Internaţional de Vinuri de la Londra, 2014

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.