Un secretar de stat de la Ministerul Economiei spune câţi români s-ar afla, de fapt, în Marea Britanie: Vreo 450.000 sunt cu drept de muncă

Secretarul de stat de la Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru a declarat, sâmbătă, că în prezent sunt peste 600 de mii de români în Marea Britanie. Preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a început discuţiile cu patronatele despre atragerea românilor din diaspora.

„Acest Brexit are câteva componente: componenta comercială, care ne încurcă rău de tot şi componenta umană. Componenta umană, peste 500.000-600.000 de români acolo, dintre care vreo 450.000 cu drept de muncă, covârşitoarea lor majoritate, oameni foarte bine calificaţi, care creează multă plus valoare. Dacă îşi doresc să vină acasă, trebuie spus acest lucru, oamenii trebuie să îşi dorească să vină acasă, să vadă că le este aproximativ la fel de bine în România, ţinând cont de existenţa pe care o au acum în Regatul Unit. Sunt mulţi dintre ei care au famiile duse acolo”, a declarat Liviu Rogojinaru.

mai mult la  www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.