Vinurile românești se vând bine în Marea Britanie

România participă cu pavilion național la cea de-a 33-a ediție a târgului“London International Wine Fair – Distil 2013”, unul dintre cele mai importante târguri specializate la nivel mondial din domeniul industriei viticole, ce are loc în perioada 20-22 mai 2013, la Londra. 

Participarea are loc în contextul în care exportul românesc de vinuri și băuturi alcoolice în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a înregistrat un volum de 3,7 milioane euro în anul 2012, reprezentand o creștere de 40,7% față de anul anterior.

Ritmul de majorare s-a menținut și in primele două luni ale acestui an, cu o creștere de 35%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Brandurile participante la târgul de la Londra

În pavilionul românesc de la Londra au expus, sub brandul“Wines of Romania”, 16 firme românești.

Acestea sunt Agricola Stirbey, Alcovin, AMB Wine Company, Crama Ceptura, Crama Gîrboiu, Cramele Recaș, Davino Producție, Domeniile Săhăteni, Domeniul Coroanei Segarcea, Halewood Romania, Jidvei, Petro Vaselo, Senator Wine, Vincon Vrancea, Viticola Corcova și Wine Princess.

Pe lângă soiurile de vinuri internaționale, producătorii români au promovat și soiuri autohtone, cum sunt Feteasca Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Sârba și Tămâioasa Românească.

mai mult la :

Vinurile românești se vând bine în Marea Britanie

cititi si :

Romania at the London International Wine Fair

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.