Daily Mail: Primarul unei comune din Romania crede ca jumatate dintre locuitori vor pleca in Marea Britanie in 2014

‘In January, the only thing left will be the goat’: Romanian father-of-seven’s boast as mayor says half the population of his villages are on their way to Britain for the higher salaries and generous benefits


Primarul unei comune din Romania sustine ca jumatate dintre locuitorii a doua sate de pe raza acesteia vor pleca in Marea Britanie dupa 1 ianuarie, cand vor fi ridicate restrictiile de munca pentru romani si bulgari, relateaza Daily Mail, intr-un reportaj care deschide prima pagina a editiei online.

Koller Gabriel-Adrian, primar in doua sate din Romania, potrivit tabloidului britanic, afirma ca, in opinia lui, jumatate dintre cei 1.100 de locuitori ai satelor Berini si Uliuc vor pleca in Marea Britanie in cautarea unor salarii mai mari si a unui sistem de beneficii sociale mai generos, dupa Anul Nou, citeaza Mediafax.

"Cred ca este posibil ca jumatate dintre locuitorii din Berini si Uliuc, romani si romi, sa mearga in Marea Britanie anul viitor. In special tinerii vor merge, pentru ca ei nu au nimic aici. Vor lucra in agricultura si in constructii, dar si pentru ajutoare. Sfatul meu pentru Marea Britanie este sa nu le dati oamenilor totul. Trebuie sa fiti atenti, daca toata lumea va merge in Marea Britanie, ce veti face? Va puteti permite acest lucru? Oamenii nu au salarii mari aici si vor fi interesati, evident, de salariile si ajutoarele din Anglia", afirma el.

DIASPORA 
Prima pagina a Daily Mail
Foto: captura ecran

Daily Mail: Primarul unei comune din Romania crede ca jumatate dintre locuitori vor pleca in Marea Britanie in 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.