Inaugurarea parohiei ortodoxe romane din Norwich

In orasul Norwich (nord-estul Angliei) a avut loc duminica, 19 decembrie, inaugurarea oficiala a Parohiei Ortodoxe Romane ‘Sfanta Mucenita Filoteea si Cuviosul Beda’, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica.  

Slujba religioasa a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale alaturi de preoti romani din UK. La invitatia comunitatii romanesti din orasul Norwich, la ceremonia religioasa de inaugurare a parohiei ortodoxe romane din aceasta localitate a participat si ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, dr. Ion Jinga.

In cadrul intrevederii cu membrii comunitatii, care a avut loc dupa ceremonie, ambasadorul Jinga s-a adresat celor prezenti, felicitandu-i pentru initiativa de a crea o parohie romaneasca in oras, „dovada ca romanii incep sa prinda radacini si la Norwich’, i-a incurajat sa-si dezvolte spiritul de solidaritate si sa se integreze in comunitatea locala de o maniera care sa le asigure respectul si simpatia acesteia si i-a asigurat de sprijinul permanent al Ambasadei, in limita competentelor stabilite prin statutul diplomatic.

….Inaugurarea parohiei ortodoxe romane din Norwich

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.