Lecţia de viaţă dată de Adina Tulbure, învăţătoarea care a cucerit Anglia: îi învaţă pe copiii englezi să scrie cu ajutorul eroilor din basmele românilor

DĂRUIRE Îi învaţă pe copiii englezi să scrie cu ajutorul eroilor din basmele românilor. Lecţia de viaţă oferită de învăţătoarea Adina Tulbure, care a cucerit Anglia cu zâne, prinţese şi balauri.

Zânele, balaurii din basmele româneşti şi fulgii de nea au devenit material didactic la o şcoală din Anglia, acolo unde o învăţătoare din Constanţa îi învaţă pe copii să scrie şi să citească.

974x468

Adina Tulbure, de 40 de ani, învăţătoarea din Constanţa care a inventat Abecedarul multimedia, un soft care asociază literele cu sunetele şi imaginile, a luat-o de la capăt în urmă cu un an, când a plecat în Marea Britanie. Pe 10 februarie 2014, casa în care locuia i-a ars până la temelii. „Ţara mea era prea săracă pentru a ajuta oamenii în astfel de situaţii, aşa că am vândut tot ce mai avea şi am plecat“. A cerut ajutor unei prietene, Anne Collins, care fusese învăţătoare 35 de ani în Anglia, şi pe care o cunoscuse la Negru Vodă, acolo unde a derulat un proiect de terapie prin artă.


„Ia-ţi şi toate visele cu tine“

Soţul ei, Aramis, plecase cu o lună înainte în Anglia pentru a găsi o casă de închiriat şi un loc de muncă. Iniţial, a cerut ajutor unei prietene, Anne Collins, care fusese învăţătoare 35 de ani în Anglia, şi pe care o cunoscuse la Negru Vodă, acolo unde a derulat un proiect de terapie prin artă.

Apoi, a luat drumul străinătăţii şi ea cu copiii: Ramon de 12 ani şi Bogdan de 8 ani. „Ai luat totul? Nu ai uitat nimic? Ia-ţi şi toate visele, aici se vor împlini“, i-a transmis soţul, deja cucerit de noua ţară.
Plecase în buzunar cu 3.000 de euro, dar banii s-au volatizat în mai puţin de o lună. „La început nu ştiam unde să ne facem piaţa cât mai ieftin, nici ce opţiuni aveam la transportul în comun, nici care sunt cheltuielile cu taxele şi impozitele în Anglia“, povesteşte Adina Tulbure.

mai mult la :

http://m.adevarul.ro/locale/constanta/lectia-viata-data-adina-tulbure-invatatoarea-a-cucerit-anglia-invata-copiii-englezi-scrie-ajutorul-eroilor-basmele-romanilor-1_54fc49fa448e03c0fd5a096e/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.