Studenţii români ne împărtăşesc gândurile lor după ceremoniile de absolvire a instituţiilor de învăţământ din Marea Britanie

Ambasada României-Londra/ Legătura cu comunitatea românească şi promovarea intereselor acesteia în Marea Britanie reprezintă una dintre preocupările constante ale Ambasadei României la Londra.

Comunitatea de studenţi români este numeroasă (aprox. 3500) şi răspândită eterogen în special pe teritoriul Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei. Ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga, efectuează periodic vizite şi susţine prelegeri la universităţile unde studiază tinerii români.

Anual Ambasada României găzduieşte Conferinţa Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie şi care se desfăşoară sub patronajul Ambasadei României, Camerei de Comerţ Britanice-Române şi Fundaţiei Raţiu, cu sprijinul ROMANi ONLiNE.

 hspace=10 src= Anul acesta, câţiva dintre studenţii români au ţinut să ne transmită gândurile lor după absolvirea studiilor în Marea Britanie.

„Momentul absolvirii a fost unul mult aşteptat, după un an în care experienţa studiilor la Queen Mary, University of London m-a ajutat să progresez semnificativ în domeniul meu de interes. Nivelul academic şi caracterul vieţii universitare de aici sunt cu adevărat remarcabile. A studia Relaţii Internaţionale la Londra, unul dintre punctele cheie ale politicii globale, a fost una dintre aspiraţiile mele, şi mă simt împlinită în această clipă.” Mihaela Mecea, Master în Relaţii Internaţionale.

Despre Queen Mary, University of London  hspace=10 src=

Colegiul Queen Mary a fost înfiinţat în anul 1887, în încercarea filantropică de a oferi educaţie şi activităţi sociale locuitorilor din estul Londrei, fiind admis în cadrul Universităţii din Londra în 1915. În prezent, Queen Mary este una dintre cele mai apreciate universităţi axate pe cercetare din Londra şi din Marea Britanie, şi unul dintre cele mai mari colegii din cadrul Universităţii din Londra, cu 16.000 de studenţi şi 3.000 de profesori şi cercetători. Colegiul oferă programe de studii în Ştiinţe Umaniste şi Sociale, Drept, Medicină generală şi Medicină dentară, Ştiinţe şi Inginerie.

Şcoala de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale s-a plasat pe locul cinci în 2010 în clasamentul specializărilor universitare, întocmit de cotidianul The Guardian.

 hspace=10 src= „Absolvirea este o etapă importantă în viaţa oricărui student. Este pragul spre maturitate şi spre o viaţă cu responsabilităţi, care în acelaşi timp lasă în urmă o lume protectoare. Cea mai mare grijă a unui student era să termine proiectul la timp şi să obţină o notă mare. Dar din păcate, facultatea nu te poate pregăti pentru ceea ce urmează după absolvire.  hspace=10 src=

Imediat după ce am primit diploma, am realizat că acum sunt realmente pe picioarele mele şi nu mai am scuza: Sunt studentă! Am început să plătesc taxa de consiliu şi taxele salariale, de care până acum eram scutită. Totodată am făcut cunoştiinţă şi cu jungla din mediul de afaceri. Este un mediu competitiv şi nu este tocmai uşor să găseşti un loc de muncă. Dar mă motivează gîndul că acestea sunt etape prin care trec toţi proaspeţii absolvenţi.” Georgiana Chiper, Absolvent al Facultăţii pentru Administrarea Afacerilor şi Marketing

 hspace=10 src= Universitatea Christ Church este cel mai mare centru universitar din Kent pentru specializare în domeniul serviciilor publice, tematicile abordate de programa universitară acoperă însă şi în alte arii de interes academic şi profesional precum: managementul afacerilor, marketing, artă sau producţie de film. Printre cei 16.000 studenţi, dintre care peste 1000 sunt străini, se numără şi 200 studenţi români.

sursa : londra.mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.