PLAN DE URGENȚĂ al guvernului pentru românii din Marea Britanie

Guvernul se pregătește să gestioneze efectele post-Brexit, fiecare minister lucrând, în ultima lună, la identificarea problemelor specifice, inclusiv prin inițierea de programe speciale, a declarat vineri, la Focșani, pentru AGERPRES, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, vicepremierul Sevil Shhaideh.

„Guvernul nostru, chiar de acum o lună, a început o analiză în acest sens, la nivelul fiecărui minister. Prin grija Ministerului Afacerilor Externe, prin grija ministrului delegat pentru Afaceri Europene, fiecare minister identifică soluții, situații care pot interveni în urma Brexitului, astfel încât poziția noastră, ca și Guvern, să fie finalizată și acoperitoare pentru toate aceste domenii”, a declarat vicepremierul.

Shhaideh a dat un exemplu în acest sens.

„La nivelul Ministerului Dezvoltării, în momentul în care ar exista o situație impusă de Brexit de returnare a cetățenilor români — este doar un caz ipotetic — analizăm partea de locuințe, posibilități de încadrare, avem și programe speciale pentru cei care se întorc în țară prin crearea de noi locuri de muncă”, a spus Shhaideh.

Ministrul DRAPFE, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a efectuat vineri o vizită de lucru în Vrancea, ocazie cu care s-a întâlnit cu 77 de primari din județ în vederea lansării etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.